Zip

Ballina / Zip / Jeta
Ishulli më i mbipopulluar në botë
Publikuar: 06.02.2014 - 16:10

Migingo është një ishull të vogël, rreth gjysma e madhësisë së një fushe futbolli , i vendosur në Liqenin Viktoria, liqeni më i madh në Afrikë dhe liqeni më i madh tropikal në botë.

Një raport i lajmeve lokale i vitit 2011 vlerëson se ishulli është shtëpi për më shumë se 500 njerëz.

Pavarësisht kushteve të vështira të jetës, Migingo Island krenohet me pesë kafiteri, një sallon bukurie, barnatore, si dhe disa hotele dhe shtëpi publike të shumta.

Shumica e banorëve të ishullit janë peshkatarë dhe tregtarë të peshkut.

Të parët që mbërritën në këtë ishull ishin dy peshkatarë Kenyan, Dalmas Tembo dhe George Kibebe, të cilët pohuan se janë vendosur aty në vitin 1991. Në atë kohë, ishulli ishte i mbuluar me barishte të këqija dhe plot me zogj dhe gjarpërinj./reporteri/


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Zip
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51