Auto & Tech

Ballina / Auto & Tech / Auto
Makina që nuk ka nevojë për shofer
Publikuar: 12.07.2014 - 23:29

Tani për tani kjo makinë është duke u testuar vetëm në rrugët e Kalifornisë por në vitet e ardhshme ajo mund të jetë e pranishme në të gjithë rrugët e botës.

Bëhet fjalë për Cruise PR-1 i cili pretendon të jetë i pari autopilot në botë që mund të marrë kontrollin e makinës në autostradë, duke e mbajtur atë në mënyrë të sigurt në korsi dhe në distancë të përshtatshme me makinat e tjera. Ajo është projektuar nga Kyle Vogt, përbëhet nga shumë senzorë në çati të makinës, kompjuter brenda veturës, dhe një kontroll panel te shoferi.

Këto makina pritet të dalin në treg mes viteve 2017-2020.


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Auto & Tech
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51