Auto & Tech

Ballina / Auto & Tech / Tech
Shpërthime solare godasin tokën
Publikuar: 13.09.2014 - 12:47

Dy shpërthime të mëdha në sipërfaqe të diellit kanë lëshuar stuhi diellore magnetike, që do të godasin tokën sot më 12 shtator, me ç’rast pritët të ndikojë në ndërprerje të sinjaleve të GPS-it, radio komunikimit, dhe transmetimeve të tjera.

Për këtë ka lajmëruar Qendra për Parashikime Atmosferike Kombëtare të Shteteve të Bashkuara.

Drejtori i kësaj qendre, Thomas Berger, ka thënë se, ‘Ne nuk presim ndonjë goditje serioze, apo të pa kontrollueshme nga këto shpërthime solare, por jemi duke e shikuar situatën nga afër”.

Ai ka shtuar se, këto stuhi mund të shfaqin vehtën, në pjesën veriore të Shteteve të Bashkuara, në orët e vonshme të së premtës.


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Auto & Tech
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51