Auto & Tech

Ballina / Auto & Tech / Auto
Makina turke udhëton 2.500 km për vetëm 17 dollarë
Publikuar: 26.09.2014 - 23:25

Një makinë elektrike turke ka udhëtuar 2.500 km, në 6 qytete për vetëm 17 dollarë, në një udhëtim që filloi nga 15 shtatori. Makina e quajtur “T-1”u krijua prej akademikëve dhe studentëve të Universitetit të Stambollit. Dhe mund të udhëtojë për 500 kilometër vetëm më një karikim. Pas udhëtimit në provincat te Ankarasë, Samsun, Trabzon, Erzurum,Diyarbak?r and Gaziantep, makina përfundoi në provincën e Kayserit në 22 shtator.

Makina peshon 500 kg dhe mund arrijë shpejtësinë deri në 130 kilometër, tha Engin Topalo?lu, një nga studentët që mori pjesë në krijimin e projektit.

Prodhimi i saj nuk ishte një detyrë e thjeshtë dhe zgjati 18 muaj dhe kushtoi 202.000 dollarë, sipas krijuesve. Makina elektrike është shumë më pak e kushtueshme se makinat e tjera, duke marrë parasysh kostot që kërkon për karburant një makinë e zakonshme.


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Auto & Tech