Kronika e zezë

Ballina / Kronika e zezë / Kronika e zezë
Gjenerali Rrahim Ademi paditë shtetin kroat
Publikuar: 30.09.2014 - 16:17

Gjenerali kroat me origjinë shqiptare Rrahim Ademi, ish i akuzuar nga Gjykata e Hagës ka paditur Kroacinë për shtatë muaj të kaluara nga në qendrën e paraburgimit të Gjykatës për Krime të Luftës.

Ai u akuzua për përgjegjësinë e komanduese në xhepin Medak, ku forcat e armatosura kroate luftuan kundër ushtrisë së të të ashtuquajturës Republika Serbe e Krajinës në Gospiq.

Gjykata e Hagës për të njëjtat akuza gjeti fajtor Mirko Norac, i cili ishte dënuar me shtatë vjet, ndërsa Ademi pas arrestimit në vitin 2001 u lirua në vitin 2002.

"Gjeneral Ademi ishte në paraburgim, sepse shteti në Hagë në mënyrë selektive ka dërguar dokumente se ai ishte komandant në xhepin Medak, edhe pse nuk ishte ashtu. Shteti kurrë nuk ja dorëzoi Hagës ditarin e luftës të Brigadës së 9-të dhe dokumentet e tjera të mbledhura nga ana e mbrojtjes, të cilat shkonin në favor Ademit”, ka thënë avokatja e gjeneralit me origjinë shqiptare, Jadranka Slokoviq.

Ademi në fund u shpall i pafajshëm, pasi ai që ishte përgjegjës për të dhënë urdhra në frontin për të cilin akuzohej, ishte gjenerali tjetër, Mirko Noraq.

Në xhepin Medak u shkatërruan plotësisht katër fshatra serbe pranë Gospiqit, dhe u vranë 88 serbë.


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Kronika e zezë
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51