Kultura

Ballina / Kultura / Kultura
Kosova dhe Mauritania debutojnë për Oscar
Publikuar: 30.09.2014 - 16:35

Shumica e filmave të përzgjedhur tashmë janë të njohur në botën filmike, përfshirë këtu “Mommy” nga Xavier Dolan që përfaqëson Kanadanë, “Ida” nga Polonia, “Winter Sleep” nga Turqia (që fitoi Palmën e Artë të Kanës), si dhe “Saint Laurent” nga Franca.
Nga të gjitha shtetet që kanë aplikuar, dy aplikojnë për herë të parë – Kosova dhe Mauritania. Ndërkaq, numri i aplikantëve vitin e kaluar ishte më i madh, gjithsej 76, ndërsa fitues i çmimit ishte “The Great Beauty” nga Italia.
Komiteti i Akademisë në ShBA do të përzgjedhë nëntë finalistë më 15 janar, prej të cilëve vetëm pesë do të jenë konkurrentë kryesorë. Ceremonia e ndarjes së çmimeve, ndërkaq, mbahet më 22 shkurt.


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Kultura
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51