Zip

Ballina / Zip / Jeta
Sa janë serioze dhimbjet që i ndjeni në krahëror?
Publikuar: 30.09.2014 - 22:42

Shkaqet organike të dhimbjeve në krahëror mund të jenë shumë serioze.

Shkaqet serioze lidhen me sëmundjet akute.

Më shpesh bëhet fjalë për sulm në zemër, emboli pulmonare dhe e ashtuquajtura 'aneurizmë disekante e aortës'. Këto janë gjendje për të cilat duhet sa më shpejt të përcaktohet diagnoza dhe të fillojë mjekimi i menjëhershëm.

Nëse kjo nuk bëhet, mund të çojë deri në pasoja fatale për jetën, transmeton Lajmi.net.

Ka edhe gjendje të tjera, më pak serioze, të cilat janë të lidhura me dhimbje të shkaktuara nga ngushtimi i enëve të gjakut që ushqejnë zemrën, për këtë shkak paraqitet e ashtuquajtura 'angina pectoris'.

Nëse edhe këtu nuk përcaktohet diagnoza e saktë, ekziston rreziku i shfaqjes së sulmit në zemër (infarktit).

Nga shkaqet që lidhen me zemrën, janë edhe ekzistimi i shtimit të cipës së zemrës (pleura, perikardit), ose vuajtja e mëparshme e sëmundjes së muskujve të zemrës dhe cipës së zemrës (pleura), të cilat gjithashtu duhet të mjekohen.


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Zip
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51