Ditari

Ballina / Ditari / Shoqëri
EULEX-it, krimet e luftës
Albert Ahmeti Publikuar: 01.10.2014 - 08:10
Foto: Laura Hasani

Mandatimi i EULEX-it nga Bashkimi Evropian, që të merret edhe me rastet që mund të procedohen për gjykim jashtë territorit të vendit, i ka dhënë sinjal të qartë Kosovës se themelimi i Gjykatës Speciale për krime lufte në Kosovës është prioritet përkundër vonesave në krijimin e institucioneve si pasojë e krizës politike në vend.

Këtë vendim e morën të hënën shefat e diplomacisë evropiane, me të cilin EULEX-it i jepet mandat për të mbështetur rivendosjen e proceseve gjyqësore që do të rezultojnë nga hetimet e Task Forcës Speciale të cilën e udhëhoqi prokurori amerikan, Clint Williamson. Me këtë vendim hapen rrugët edhe për krijimin e Gjykatës Speciale për Krime Lufte ku sipas paralajmërimeve do zhvillohen gjykimet në lidhje me krimet që janë kryer bazuar në aludimet e senatorit Dick Marty..(Shkrimin e protë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës zëri)


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Ditari
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51