Ditari

Ballina / Ditari / Politikë
Beqiri:PDK të heqë dorë, Kryeparlamentari i takon Bllokut
Publikuar: 01.10.2014 - 10:38

Deputeti i LDK’së, Ismet Beqiri i ka reaguar deklaratave të Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese.

Deputeti i LDK’së, Ismet Beqiri i ka reaguar deklaratave të Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, i cili sot ka deklaruar se vetëm PDK’së si Grupi më i madh parlamentar i takon e drejta për të propozuar Kryetarin e Kuvendit.

Mirëpo, Beqiri ka thënë se ky është interpretim politik i Hasanit, derisa i ka bërë thirrje PDK’së të lëshojë rrugë për Kryeparlamentarin e shumicës në Kuvend.

“Ky është interpretim politik i Enver Hasanit pasi ai po thotë se paska zgjidhje politike. Edhe un ë mendoj se ka zgjidhja politike por jo sipas Enver Hasanit dhe PDK’së”, ka thënë Beqiri, për Gazetën Express.

Pas kësaj, Beqiri ka thënë se PDK duhet të tërhiqet nga pozita e Kryeparlamentarit sepse nuk i kanë votat. Për këtë arsye, ai ka thënë se Blloku i ka numrat dhe duhet të ketë Kryeparlamentarin.

“Zgjidhja politike është që PDK të heqë dorë dhe le të shpenzon të gjitha mundësitë e veta për të kandiduar kandidatin, por jo në pafundësi, dhe pastaj kjo e drejtë duhet të kalojë te shumica parlamentare sepse nuk është në kundërshtim me Kushtetutën”, ka shtuar ai.

Beqiri ka thënë se është absurde të detyrohen deputetë të votojnë kandidatin e PDK’së dhe të Enver Hasanit.

Ky zyrtar i LDK’së ka thënë se bazuar në vendimin e Gjykatës e kanë zgjidhjen dhe votat për të votuar Kryetarin e Kuvendit.

‘Ne e kemi zgjidhjen, e kemi mënyrën dhe i kemi votat”, ka shtuar ai.

Ndërkohë, Enver Hasanit, Kryetar i Gjykatës Kushtetuese, e ka sqaruar sot edhe pikën 127 në të cilën thirreshin Blloku. Ai ka thënë se vetëm Grupi më i madh Parlamentar ka të drejtën e propozimit të kandidatit për Kryetar të Kuvendit dhe jo grupet tjera.

Në këtë rast, ai ka thënë se veç PDK i takon pozita e Kryetarit të Kuvendit e Blloku pastaj mund ta formojë Qeverinë.


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Ditari
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
[email protected] | [email protected] | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51